Je bekijkt nu Samenwerkingsconcert zorgt voor bijzondere kerstbeleving

Samenwerkingsconcert zorgt voor bijzondere kerstbeleving

In de Johanneskerk te Heerde vond 16 december 2014 een bijzonder samenwerkingsconcert van de koren Exspecto en Arise van dirigent Wolfried Kaper en het Amerikaanse gastkoor The Los Angeles Episcopal Chorale onder leiding van Charles H. Cheatham plaats. Ten eerste was het al zeer bijzonder dat er een Amerikaans koor in het kleine dorp Heerde kwam zingen. Daarnaast was de samenwerking tussen de twee klassiek geschoolde koren en het Amerikaans gospelkoor een bijzondere, maar erg mooie combinatie.

In een goed gevulde Johanneskerk startte het concert met een gezamenlijk Gloria, dat vanuit verschillende hoeken door het gemengde grote koor in canon werd gezongen. Onder leiding van Wolfried Kaper en met muzikale begeleiding van Jos Mulder, vulde de kerk zich met een mooie gemengde klank. Hierna was het aan ieder koor apart de beurt om een deel van het concert vorm te geven. De verschillende stijlen, gepassioneerde solisten en de bezielende leiding van zowel Wolfried Kaper als Charles H. Cheatham zorgden voor een bijzonder en gevarieerd programma.

Uiteindelijk was het tijd voor het gezamenlijke gedeelte. Het publiek was al warm van het eerste deel van het concert, maar wat er in het gezamenlijke gedeelte gebeurde, zorgde bij veel mensen voor kippenvel. Onder leiding van de Amerikaanse dirigent Charles H. Cheatham bracht het gehele gezelschap een Christmas medley en Total Praise ten gehore. De bijzondere beleving en het enthousiasme stegen uit de klanken van de koren op en de koren klonken als één. de Het publiek, maar ook de koorleden werden gevangen in deze intense beleving. Kippenvel en tranen werden bij menigeen opgewekt. “It was a holy night”, aldus Aaron Eubanks, de pianist van het Amerikaanse koor.

Vele koorleden van Exspecto en Arise gaven aan dat het een bijzondere ervaring was om in mee te mogen delen. Het Amerikaanse koor heeft de koren van harte uitgenodigd om naar LA te komen. Het publiek gaf aan het zo bijzonder te vinden dat drie zo verschillende koren als één kunnen klinken.

Het was voor Exspecto een prachtige memorabele belevenis en er was geen betere manier om het 30-jarig jubileumjaar af te sluiten.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.